Choď na obsah Choď na menu

Včely v škole a škôlke

Pre MŠ, ZŠ, CVČ, školské výlety, letné tábory,....
Prídeme k vám
 

incollage_20190419_005517026.jpg

Náučno-zážitkové stretnutie so včelárom - pútavé rozprávanie o živote a význame včielok, o včelích produktoch, práci včelára, uzavretý pozorovací úľ, ukážka včelárskych pomôcok, tvorivá dielňa (výroba voskových sviečok), ochutnávka pravého slovenského medu, predaj prírodných sviečok zo včelieho vosku a iných produktov. 

 

Na výber dva druhy programu:

1. Život včiel, včelie produkty, tvorivá dielňa

Včelár Michal a jeho kamarátky včielky môžu na jar a v lete priletieť až k vám do materskej/základnej/strednej školy, CVČ, letného tábora, lesného klubu, ..... Že sú včielky dôležité, vie snáď už každý. Ale prečo? Čo vlastne v úli a na kvietkoch robia? Ako vzniká med? Aké ďalšie včelie produkty poznáte a ako ich môžeme využiť doma ? Vyrobíte si vlastnú sviečku zo včelieho vosku. (Program č. 1: Život včiel, včelie produkty, tvorivá dielňa)

img_20210531_133510_0.jpg

Toto a rôzne iné zaujímavosti vám prezradí nielen skúsený včelár, ale tiež aktuálny predseda Asociácie včelárov v Košiciach a obľúbený výrobca sviečok zo včelieho vosku Michal Šimko. Niekedy zaskakuje včielka Mirka, ktorá vyzerá takmer ako ozajstná :)

received_756043081615193.jpeg

Trvanie programu: cca 45 minút alebo upravíme podľa dohody a počtu skupín

Cena: od 3 €/dieťa (podľa počtu detí a vzdialenosti, kontaktujte nás)

 

2. Rok včelára

Ak náš prvý program už poznáte alebo viete o včielkach veľa, pripravili sme pokračovanie. Dozviete sa, čo robia včielky počas celého roka a aké úkony vykonáva včelár v jednotlivých ročných obdobiach. Prečo včely nežijú divoko v lese, ale chováme si ich doma v úli? Spia niekedy? Čo je to rojenie? Aké pomôcky a náradie včelár potrebuje? Ako sa dostane med z úľa do fľaše? Ukážka včelárskeho náradia, živé včielky v pozorovacom úli aj reálny drevený úľ, odpovede na vaše otázky, tvorivá dielňa - sviečka zo včelieho vosku (Program č. 2: Rok včelára)

img_20210531_100945_4.jpg

Trvanie programu: cca 45 - 60 minút 

Odporúčané: skôr pre základnú školu, od 6 r.

Cena: od 3 €/dieťa (podľa počtu detí a vzdialenosti, kontaktujte nás)

 

 Opäť začíname 15.04.2024, keď bude dostatočne teplo pre fungovanie včielok.  Cenník a formulár objednávky zašleme e-mailom. Napíšte nám Vaše mesto/obec, cca počet detí, otázky/požiadavky na mimiopatka(zavináč)gmail.com

 Ak potrebujete poradiť , zavolajte 0907 412 551

Prehľad voľných termínov v TU

Tešíme sa na stretnutie heart Včelár Michal a včielka Mirka

 

Náhľad fotografií zo zložky Včelár a živé včielky v škole