Choď na obsah Choď na menu

O nás

 

Dobrý deň. Voláme sa Mirka, Michal, Jakubko a Anička. Sme mladá rodinka, ktorá miluje prírodu, včely a zvieratká. 

Našu malú rodinnú farmičku nájdete v údolí, v malebnej obci Opátka, neďaleko priehrady Ružín. Konkrétne 31 km od Košíc smerom na Gelnicu.

Nečakajte nič veľkého, žiadne budovy a pozemky s množstvom zvierat. Naša farmička je malá, prevažne pre vlastnú spotrebu, ale o to útulnejšia. Pozostáva z jedného rodinného domčeka s dvorom , ovocnou záhradou, záhradkou a hospodárskou časťou, kde aktuálne chováme včely, sliepky, zajačiky, psy a mačky.  

Naše pracovité včielky vyrábajú veľmi chutný med a kvalitný včelí vosk. Z vosku vyrábame voňavé a hlavne prírodné sviečky rôznych tvarov a veľkostí. 

Tieto naše produkty si môžete zakúpiť formou "Predaja z dvora"  , v e-shope alebo na rôznych jarmokoch a akciách (info v Kalendári akcií) .

Popri tom všetkom sa venujeme deťom. Snažíme sa rozvíjať ich vzťah k prírode, životnému prostrediu, zvieratkám a všetkému živému, k tradíciám a zdravému životnému štýlu. Ponúkame náučno-zážitkový program, tvorivú dielňu a workšop s včelárskou tematikou - pre školy, firmy, organizácie, rodiny, jednotlivcov, .... Prídeme priamo k Vám. 

Zapojili sme sa aj do skvelého projektu Adoptuj si úľ, vďaka ktorému sme rozšírili včelstvá a získali nových priateľov a zákazníkov. S ich pomocou podporujeme dôležitú opeľovaciu činnosť včiel v našom krásnom údolí medzi horami. 

 

Žijeme si svoj sen a radi sa o svoje zážitky podelíme možno práve s Tebou.  

S priateľským pozdravom

Michal a Mirka

(MIMI)

 

Nájdete nás TU

Spoznajte náš príbeh

Foto

Kde všade sme sa mohli stretnúť?

 

VIZITKA

 

dsc_3420.jpg

dsc_3422.jpg

Bc. Miroslava Venenyová (36) Bc. Michal Šimko (45)

Vzdelanie: Obchodná akadémia, UPJŠ v Košiciach - Šport a rekreácia

Vzdelanie: SPU v Nitre - Udržateľné poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka
Povolanie: animátorka voľného času, administratívna pracovníčka Povolanie: včelár
Zamestnanie: firmy a organizácie (letné tábory, školy v prírode, firemné akcie, kultúrne podujatia a pod.) Zamestnanie: živnostník, samostatne hospodáriaci roľník
Náplň práce: tvorba a realizácia animačného programu pre rôzne vekové kategórie, vedenie tímu animátorov, organizovanie  kultúrnych a vzdelávacích podujatí, moderovanie, administratíva, starostlivosť o zvieratá Náplň práce: Starostlivosť o včely, spracovanie včelích produktov, výroba sviečok zo včelieho vosku, vzdelávacia činnosť a zážitkové aktivity v oblasti včelástva
Záľuby: včelárstvo, chovateľstvo, práce v záhrade , ľudové tradície, handmade výrobky Záľuby: včelárstvo, chovateľstvo, ľudové tradície, handmade výrobky